josep_maria_boixareuBoixareu Vilaplana, Josep M.

Boixareu Vilaplana, Josep M.
Va néixer a Barcelona l’any 1940. És casat, té set fills i, en el moment de publicar aquest llibre, nou néts. Actualment resideix a Llerona (les Franqueses del Vallès). És doctor enginyer industrial, editor i llibreter. És membre de la Societat de Ciència i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans, d’Òmnium Cultural, de Justícia i Pau, de l’Ateneu per la Dignitat del Vallès Oriental i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Ha publicat els llibres: Fills, arbres, i llibres (Barcelona: Marcombo, 2005), Territori, cultura i societat (la Garriga: Malhivern, 2005), el poemari Records i paperets (la Garriga: Malhivern, 2006), Viure, reviure i pensar (la Garriga: Malhivern, 2007), Dietari d’estiu amb pinzellades de tardor (Lleida: Pagès Editors, 2008), Els brots de la nit. Paraula i opinió (Cerdanyola: Montflorit, 2009). És articulista d’opinió d’EL 9 NOU del Vallès Oriental i de diverses revistes i blocs culturals.

Medalla de plata de la Universitat Politècnica de Catalunya. Fundador i exvicepresident de CEDRO. També ha estat durant més de vint anys vicepresident del Gremi d’Editors de Catalunya.

La Federación de Gremios de Editores de España ha decidit per unanimitat oferir-li l’homenatge de LIBER 2010 en reconeixement a la seva dedicació a la promoció del llibre, de la lectura i de la tasca social de l’editor.

A Edicions Saragossa ha publicat:
- Sóc avi (setembre del 2010)


EDICIONS SARAGOSSA · Tel. 608 59 71 66 · rosa@edicionssaragossa.cat