Lliurament de premis del V certamen «Paraules a Icària»

 
premi

Edicions Saragossa i l'Ajuntament de Barcelona (Districte de Sant Martí) convoquen el certamen literari Paraules a Icària amb l’objectiu de promoure la creació literària i fomentar el plaer de la lectura. Amb la festa de lliurament de premis s'anunciaran públicament els noms dels guardonats a les tres categories del V certamen «Paraules a Icària»: El Cistell, Relats i Ritmes.

Cadascun dels guanyadors serà premiat aquest vespre amb la dotació econòmica de 1.200 euros, juntament amb una escultura realitzada per l’artista Sònia Benítez i la signatura d’un contracte amb l’editorial per a la publicació de l’obra.

L’acte comptarà amb la presència del regidor del Districte Eduard Freixedes, amb l’editora Rosa M. Zaragoza, i amb el periodista i escriptor Jordi Mercader, que parlarà sobre el nom del certamen, Paraules a Icària, i la seva significació. Enguany, i en motiu dels cinc anys del premi, la festa lluirà una pintura exclusiva de l’artista plàstic Joan Manel Batlle. L’obra serà la imatge de les properes convocatòries del concurs i es presentarà durant la festa en edició reduïda i numerada en serigrafia. La composició dels membres del jurat de cada categoria es farà pública també durant l’acte.

Nascut en el sí d’un districte de Barcelona, el certamen té vocació de ciutat i la seva convocatòria està oberta a qualsevol participant d’acord amb les bases que el regeixen. En declaracions de l’editora, l’organització fa una valoració positiva de la trajectòria dels premis, de la participació d’autors reconeguts i d’autors novells i emmarca el certamen en el centenari de Salvador Espriu, recordant l’ús dels seus versos en els anuncis de totes les convocatòries realitzades fins ara:

 

Sentir només, saber de cada cosa
el nom senzill, el simple nom, carícia
com de l’abril damunt les noves fulles,
mentre la llum de pluja de la tarda
s’allunya a poc a poc amb els jacints.

 

 

 


Dia
: dijous 21 de febrer del 2013
Hora: 19.00 h
Lloc: Ajuntament del Districte de Sant Martí (plaça Valentí Almirall 1, 1r pis) de Barcelona.

 

Us hi esperem!

 

jordi_mercader

L'escriptor i periodista Jordi Mercader dissertarà sobre el nom del certamen Paraules a Icària.

 


EDICIONS SARAGOSSA · Tel. 608 59 71 66 · rosa@edicionssaragossa.cat